Vanilleis

Ca 1 liter

  • 500 ml fløde
  • 250 ml mælk
  • 2 æg
  • 3 æggeblommer
  • 150 gram sukker
  • 50 gram flydende glucose
  • 1 stor fed stang vanille

Pisk æg, æggeblommer, glucose og sukker i laaaang tid - piskeriset skal trække spor i æggemassen.

Hæld mælk og fløde i en lille gryde.
Flæk vanillestangen og skrab kornene ned i mælkeblandingen.
Smid stangen ned også og bring det i kog under omrøring.
Lad det småkoge i 10 min.

Når mælken har kogt tager du to deciliter fra og hælder i æggeblandingen i en tynd stråle under fortsat piskning.
Derefter hælder du æggeblandingen ned i gryden med mælk.

Skru ned på mellemlavt blus og rør i gryden hele tiden indtil massen tykner så meget, at det dækker bagsiden af grydeskeen.

Nu har du lavet din iscreme, og den skal sies ned i en skål.
Grunden til at man sier cremen, er at der vil være bittesmå stykker af æg, der er koaguleret, og de skal sies fra, så der ikke kommer små dutter i din færdige is.
Og samtidig er det en nem måde lige at få siet smagsgivere fra, såsom vanillestangen.

Dæk skålen godt til med plastikwrap og lad den køle af i køleskabet til den er helt kold.

Hvis du ikke har en ismaskine, sætter du den i fryseren og pisker den godt igennem hver halve time i ca 3 timer